Επισκευή κινητών Huawei P20 Pro: Γιατί τρεμοπαίζει η οθόνη;

Huawei smartphone με ανοιχτή οθόνη επάνω σε laptop

Επισκευή κινητών Huawei P20 Pro: Γιατί τρεμοπαίζει η οθόνη;

Το Huawei P20 Pro είναι ένα εξελιγμένο smartphone Android που κυκλοφόρησε πέρυσι και είναι γνωστό για το τριπλό σύστημα της κάμερας του με φακούς Leica που βγάζουν εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες. Το τηλέφωνο διαθέτει οθόνη 6,1 ιντσών με ανάλυση 1080 x 2240 pixels, ενώ έχει με 8GB μνήμη RAM που επιτρέπει σε πολλές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα με ευκολία. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα smartphones της αγοράς.

Ωστόσο, ενδέχεται να παρουσιάσει ένα σχετικά συχνό πρόβλημα που έχουν αναφέρει οι χρήστες. Η οθόνη μπορεί σε κάποιες φάσεις να τρεμοπαίζει αναβοσβήνοντας. Αυτό, εκτός από ενοχλητικό, έχει και επιπτώσεις στην εύχρηστη λειτουργία του κινητού.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την επισκευή του κινητού Huawei P20 Pro. Ας τα δούμε παρακάτω.

Προσοχή!

Πριν κάνετε κάποιο από τα συνιστώμενα βήματα αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο έχει κάνει το πιο πρόσφατο update λογισμικού.

Ένας κύριος παράγοντας που μπορεί να κάνει την οθόνη να τρεμοπαίζει είναι ένα σφάλμα λογισμικού. Μπορεί να έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή που προκαλεί το πρόβλημα ή ορισμένα λανθασμένα δεδομένα να κάνουν την οθόνη να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Κάντε γρήγορο reset

H επανεκκίνηση της συσκευής, όταν αυτή δεν ανταποκρίνεται, προτείνεται, καθώς αποτελεί γρήγορο και εύκολο reset που διαγράφει τα προβληματικά δεδομένα. Πατήστε και κρατήστε πατημένα τα κουμπιά ανοίγματος και έντασης ήχου για 45 δευτερόλεπτα, μέχρι η συσκευή να κάνει επανεκκίνηση.

Huawei smartphone μαύρου χρώματος / © Alex Escu, Unsplash.com

Ξεκινήστε με Safe Mode

Αν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, ξεκινήστε το κινητό σε ασφαλή λειτουργία, η οποία επιτρέπει μόνο σε προεγκατεστημένες εφαρμογές να λειτουργήσουν. Αυτό σας το προτείνουμε επειδή μπορεί να έχετε κατεβάσει κάποια εφαρμογή στο κινητό, η οποία προκαλεί το θέμα με την οθόνη.

Για να ξεκινήσει σε Safe Mode, θα πρέπει να το κλείσετε και ύστερα να το ανοίξετε, πατώντας το κουμπί ανοίγματος, όπως κάνετε κάθε φορά. Μόλις εμφανιστεί το logo Huawei, πατήστε αμέσως το κουμπί για μείωση του ήχου και συνεχίστε να το πατάτε μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή Safe Mode στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αν τώρα η οθόνη δεν τρεμοσβήνει, τότε φταίει κάποια εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει. Για να τη βρείτε, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε μία μία τις εφαρμογές, μέχρι να βρείτε ποια φταίει για το πρόβλημα.

Huawei P20 Pro / © Claudio Schwarz | @purzlbaum, Unsplash.com

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Αν ούτε το παραπάνω βήμα λειτουργήσει, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας πριν κάνετε την επαναφορά.

Ξεκινήστε απενεργοποιώντας το τηλέφωνο. Ύστερα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί έντασης του ήχου ταυτόχρονα με το κουμπί ανοίγματος για μερικά δευτερόλεπτα. Τότε, στην οθόνη του κινητού θα εμφανιστούν δύο επιλογές: α) wipe cache b) factory reset. Επιλέξτε τη δεύτερη και το τηλέφωνο θα επανεκκινήσει μόνο του.

Αν το πρόβλημα επιμένει και μετά από αυτό το βήμα, τότε προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο hardware. Απευθυνθείτε στους ειδικούς της TechPassion Service που διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία σε επισκευές κινητών Huawei, για να ελέγξουν με προσοχή το κινητό, να βρουν τι φταίει και να αντικαταστήσουν το προβληματικό εξάρτημα σε πολύ προσιτές τιμές.