Αλλαγή οθόνης σε Samsung: Τι επιλογές έχω;

Smartphone Samsung με σπασμένη οθόνη δίπλα σε λευκό τοίχο

Αλλαγή οθόνης σε Samsung: Τι επιλογές έχω;

Είναι εξωφρενικό το πώς το αγαπημένο μας κινητό τη μία στιγμή βρίσκεται στα χέρια μας και την άλλη καταλήγει στο έδαφος, με την οθόνη του να σπάει και να σπάει μαζί και την καρδιά μας. Όπως σε όλα τα ποιοτικά και εξελιγμένα smartphones, έτσι και στα Samsung η επισκευή της οθόνης τους θέλει προσοχή.

Πρακτικά, υπάρχουν τρεις επιλογές για αλλαγή οθόνης σε Samsung. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι συνεπάγεται η κάθε μία, ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή με βάση τις ανάγκες σας. Ας το δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Αλλαγή οθόνης στο εξουσιοδοτημένο service

Αν δεν γνωρίζετε από αυτά και δεν το ψάξετε λίγο περισσότερο, τότε το να απευθυνθείτε στο εξουσιοδοτημένο service είναι η προφανής επιλογή. Το πρόβλημα με αυτή την επιλογή είναι ότι κοστίζει πολύ. Βασικά, κοστίζει 2-3 φορές παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη επιλογή έχετε.

Ένα άλλο πρόβλημα, επίσης, είναι ότι το σπάσιμο οθόνης δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να πληρώσετε όλη τη ζημιά εσείς, καθώς δεν προήλθε από βλάβη του κινητού, αλλά από ατύχημα.

Η μόνη περίπτωση να σας συμφέρει η επιλογή της επισκευής στη Samsung είναι αν έχετε ασφάλεια. Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο, όμως υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν την περίπτωση ατυχήματος (ή ακόμα και κλοπής) στο κινητό. Βεβαίως, το συμβόλαιο έχει έξοδα κάθε εξάμηνο, ενώ συνήθως προβλέπεται και κάποιο ποσό που πρέπει να πληρώσετε εσείς ως απαλλαγή.

Άντρας με πουκάμισο smartphone με σπασμένη οθόνη
Παράδοση Smartphone με σπασμένη οθόνη / © Pr Media, Unsplash

Αλλαγή οθόνης σε κατάστημα επισκευών

Η αλλαγή οθόνης σε Samsung μπορεί να γίνει σε κατάστημα επισκευών, εφόσον το κινητό είναι εκτός εγγύησης ή η ετήσια εγγύηση λήγει σύντομα, οπότε δεν θα πειράζει αν τη χάσετε.

Δύο είναι τα τεράστια πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής. Το χαμηλό κόστος και η αμεσότητα της επισκευής, συνήθως εντός μίας ώρας.

Φυσικά, θα πρέπει να προσέξετε πού θα απευθυνθείτε. Για να γίνει σωστά και με ακρίβεια η αλλαγή οθόνης, θα πρέπει ο τεχνικός να έχει την απαραίτητη εμπειρία, τον κατάλληλο εξοπλισμό και φυσικά την τεχνογνωσία για αυτή την εργασία. Επιπλέον, η άριστη ποιότητα του ανταλλακτικού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, για να προσφέρει την ίδια αίσθηση με την προηγούμενη οθόνη και να έχει διάρκεια ζωής.

Αλλαγή οθόνης DIY

Το να αλλάξετε μόνοι σας την οθόνη είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να αναλάβετε μόνο αν γνωρίζετε απόλυτα πώς να το κάνετε. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να μην κάνετε σωστά την αλλαγή ή ακόμα και να προκαλέσετε σοβαρότερα προβλήματα στη συσκευή.

Αν τελικά το αποφασίσετε, θα πρέπει να αγοράσετε online το κατάλληλο ανταλλακτικό και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην αντικατάστασή του. Τα βήματα είναι τα εξής:

  • Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα, την κάρτα SIM και την κάρτα microSD.
  • Αφαιρέστε την μπαταρία.
  • Ξεβιδώστε το ενδιάμεσο πλαίσιο και αποσυνδέστε τα εξαρτήματα και τα καλώδια.
  • Διαχωρίστε τη μητρική πλακέτα και το ενδιάμεσο πλαίσιο από την οθόνη.
  • Επανασυναρμολογήστε το τηλέφωνό σας με τη νέα οθόνη.
Ανοιγμένο Smartphone επάνω σε τραπέζι / © Insung Yoon, Unsplash

Συμπερασματικά

Από τις τρεις επιλογές, η πιο οικονομική και ταυτόχρονα ασφαλής είναι η αλλαγή οθόνης σε εξειδικευμένο κατάστημα επισκευής κινητών, όπως το TechPassion Service. Είμαστε στη διάθεσή σας, για να επισκευάσουμε το αγαπημένο σας κινητό Samsung σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς και με την υψηλότερη ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: Είναι δυνατή η επισκευή κινητού, αν βραχεί;