Επισκευή κινητών Xiaomi: 4 συχνά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Xiaomi smartphone σε χέρι με φύση στον ορίζοντα

Επισκευή κινητών Xiaomi: 4 συχνά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Τα κινητά Xiaomi έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, καθώς είναι πολύ φτηνά σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν χαρακτηριστικά που τα συναντάει κανείς στα ακριβότερα μοντέλα της αγοράς.

Βέβαια, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να παρουσιάσουν διάφορα προβλήματα, αν και ευτυχώς αυτά δεν είναι σοβαρά. Η εμπειρία των χρηστών έχει δείξει ότι τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα διορθώνονται εύκολα, αν ξέρει κανείς τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τα συχνότερα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε στην καθημερινότητά σας με ένα κινητό Xiaomi και τι μπορείτε να κάνετε, για να τα ελαχιστοποιήσετε.

Υπερθέρμανση

Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι η συσκευή θερμαίνεται όταν τη φορτίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο για μεγαλύτερη διάρκεια από ότι συνήθως.

Καλό είναι να αποφεύγετε τη φόρτιση του κινητού για ώρες όχι μόνο λόγω του κινδύνου υπερθέρμανσης, αλλά και γιατί καταστρέφει τη μπαταρία. Επίσης, σας προτείνουμε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Live Wallpapers, καθώς καταναλώνει υπερβολική μπαταρία και διατηρεί τον επεξεργαστή απασχολημένο, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση.

Μια άλλη λύση είναι να μην παίζετε παιχνίδια υψηλής ανάλυσης και να μην χρησιμοποιείτε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, καθώς αυτό ζεσταίνει τη συσκευή πολύ εύκολα.

Συσκευή smartphone Xiaomi 5G
Xiaomi smartphone 5G μπλε χρώματος / © Shiwa ID, Unsplash

Η μπαταρία πέφτει αμέσως

Τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα κινητά Xiaomi δεν συνάδουν πάντα με τη διάρκεια της μπαταρίας που πέφτει γρήγορα, ειδικά όταν κάνετε χρήση όλων των λειτουργιών του κινητού.

Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία δόνησης του τηλεφώνου, να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης και να κλείσετε το GPS που καταναλώνει πολλή μπαταρία.

Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Μεταβείτε στο μενού Settings > Advanced Option > Battery > Battery Saver Mode.

Αν, πάντως, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μετά από όλα αυτά είναι πολύ χαμηλή, απαιτείται αντικατάστασή της.

Προβλήματα σύνδεσης στο Wi-Fi

Η κακή συνδεσιμότητα στο Wi-Fi φαίνεται να αποτελεί σημαντική ανησυχία για τους περισσότερους χρήστες Xiaomi. Εάν είστε κι εσείς ένας από αυτούς, δοκιμάστε να συνδεθείτε στο επιθυμητό δίκτυο, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά στο δίκτυο.

Λογικά, η σύνδεση θα αποκατασταθεί. Αν όχι, τότε απαιτείται έλεγχος του πομπού σε εξειδικευμένο τεχνικό.

Αργή ταχύτητα

Δυστυχώς, για αυτό το θέμα δεν μπορούν να γίνουν πολλά, καθώς είναι θέμα επεξεργαστή, όμως υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν. Μεταβείτε στο μενού Settings > Additional Settings και εκεί βρείτε τις επιλογές Window animation scale, Transition animation scale και Animator duration scale. Απενεργοποιήστε αυτές τις επιλογές ή μειώστε τις σε 0,5x, για να βελτιώσετε αισθητικά την απόδοση.

Δυστυχώς, τα παραπάνω προβλήματα δεν λύνονται πάντα με απλές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο χρήστης. Θυμηθείτε, όμως, ότι υπάρχει λύση. Αν η συσκευή σας δεν είναι πια λειτουργική στην καθημερινότητά της λόγω αυτών των συχνών προβλημάτων, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στους έμπειρους τεχνικούς της TechPassion Service που είναι εξειδικευμένοι σε επισκευές κινητών Xiaomi και μπορούν να αποκαταστήσουν οποιαδήποτε βλάβη και δυσλειτουργία σε πολύ προσιτές τιμές.