Επισκευή υπολογιστή laptop: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως σε τεχνικό

Ανοιχτό laptop σε έναν πάγκο

Επισκευή υπολογιστή laptop: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως σε τεχνικό

Η ποιότητα και η αξιοπιστία των καινούριων laptop πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όμως δυστυχώς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να εμφανίσουν αυτά κάποια βλάβη. Υπάρχουν βλάβες, όπως η δραματική μείωση της διάρκειας της μπαταρίας ή η ευκρίνεια της οθόνης, οι οποίες δεν είναι τόσο επείγουσες και επαφίεται σε εμάς, αν θα απευθυνθούμε άμεσα σε τεχνικό. Υπάρχουν, όμως, και κάποια προβλήματα στη λειτουργία των laptop, τα οποία απαιτούν την άμεση επέμβαση του τεχνικού. Και αυτό επειδή αν τα αμελήσουμε, θα εξελιχθούν σε σοβαρότερες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χάσουμε τα δεδομένα μας ή το laptop να υποστεί ακόμα μεγαλύτερη και προφανώς πιο δαπανηρή βλάβη.

Δύο πράγματα καλό είναι να θυμάστε: η έγκαιρη επέμβαση θα σας σώσει από πολλά χρήματα και το back up θα σας σώσει από πολλά προβλήματα απώλειας δεδομένων.

Ξαφνικός τερματισμός λειτουργίας

Αν το laptop κλείσει ξαφνικά την ώρα που λειτουργεί, αυτό φανερώνει ότι ο επεξεργαστής υπερθερμάνθηκε, οπότε σταματάει τη λειτουργία του, για να μην καεί. Το ανεμιστηράκι στα laptop δεν είναι τόσο ισχυρό και ειδικά αν αφήνετε τον φορητό υπολογιστή σε σημεία που δεν αερίζεται καλά, όπως πάνω στον καναπέ, ο κίνδυνος υπερθέρμανσης είναι σοβαρός. Για αυτό το λόγο, αν κλείσει μια φορά ξαφνικά το laptop, θα πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως σε τεχνικό, ο οποίος θα καθαρίσει τον υπολογιστή από τη σκόνη και θα ελέγξει την ψύκτρα.

Μαυρίζει η οθόνη

Αν ανοίγετε τον υπολογιστή και η οθόνη είναι μαύρη, είναι πολύ πιθανό να έχει κάποιο πρόβλημα η οθόνη. Αν το laptop λειτουργεί κανονικά χωρίς όμως εικόνα, τότε χρειάζεται έλεγχο η οθόνη, γιατί το πρόβλημα μπορεί να είναι σοβαρό και μόνιμο. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις η μαύρη οθόνη συνδέεται με βλάβες στη μνήμη RAM, τον επεξεργαστή ή την κάρτα γραφικών. Σε αυτή την περίπτωση, οι ήχοι από το laptop δεν θα είναι οι κανονικοί και θα πρέπει να σας προβληματίσουν.

Επαναλαμβανόμενο restart

Τα επαναλαμβανόμενα restart ή αλλιώς το bootloop είναι αποτέλεσμα κάποιου σοβαρού προβλήματος στη λειτουργία του laptop. Καλό είναι να απευθυνθείτε σε τεχνικό, ακόμα και αν το bootloop συμβεί μόνο μία φορά, γιατί ενδέχεται να υποδηλώνει πρόβλημα στη motherboard, στον σκληρό δίσκο ή το λειτουργικό σύστημα.

Ακούσιο restart

Αν συμβεί ξαφνικό restart κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του laptop, χωρίς να έχετε κάνει τίποτα, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται για πρόβλημα στο hardware, αλλά έχετε κολλήσει κάποιον ιό. Αλλιώς, μπορεί να υπάρχει και malfunction των drivers. Αν το πρόβλημα δε λύνεται με ένα καλό antivirus, τότε η επισκευή laptop σε έμπειρους τεχνικούς είναι απαραίτητη.

Κολλάει το laptop

Αν το laptop κολλάει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, τότε η πιο πιθανή περίπτωση είναι η βλάβη στο σκληρό δίσκο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων (γι’ αυτό τονίζουμε πάντα την αξία του backup). Άλλη περίπτωση είναι να υπάρχει πρόβλημα στη μνήμη, οπότε επίσης η έγκαιρη παρέμβαση είναι βασική.

 

Οι έμπειροι τεχνικοί της TechPassion Service μπορούν γρήγορα να ανιχνεύσουν το πρόβλημα και να το λύσουν αποτελεσματικά και στο χαμηλότερο κόστος. Επικοινωνήστε μαζί μας!