Επισκευή tablet: Τι να κάνετε αν η οθόνη δεν αποκρίνεται καλά

Tablet στα χέρια μιας γυναίκας

Επισκευή tablet: Τι να κάνετε αν η οθόνη δεν αποκρίνεται καλά

Στις συσκευές με touch screen, το να μην αποκρίνεται η οθόνη είναι κάτι που μπορεί να κάνει την εμπειρία πλοήγησης πολύ χειρότερη από την κανονική. Ειδικά στα tablet, το να έχουμε μια εύχρηστη οθόνη είναι ίσως το Α και το Ω, για να ευχαριστιόμαστε τη χρήση της συσκευής. Τι γίνεται, όμως, όταν πατάμε πάνω σε κάποιο σημείο της οθόνης και αυτή δεν αποκρίνεται καθόλου ή αργεί πολύ; Πώς μπορεί να γίνει επισκευή tablet σε αυτό το πρόβλημα;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι, για τους οποίους η οθόνη δε λειτουργεί σωστά, και ανάλογα με το πρόβλημα υπάρχει και η αντίστοιχη λύση. Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

Η οθόνη έχει σπάσει ή γρατζουνιστεί σε κάποιο σημείο

Ένας κλασικός λόγος για τα προβλήματα στις συσκευές αφής είναι η οθόνη να έχει σπάσει ή χαραχτεί σε κάποιο σημείο, οπότε εκεί δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει σωστά. Αν το πρόβλημα είναι έντονο, τότε θα πρέπει να αλλαχτεί η οθόνη. Πάντως, καλό είναι να θυμάστε ότι μπορείτε να προστατεύσετε την οθόνη με ένα ειδικό προστατευτικό στρώμα ή φυσικά με μια θήκη που την καλύπτει.

Σπασμένη οθόνη ενός tablet

Το tablet δεν έχει αρκετή μνήμη

Ένας άλλος λόγος που δεν αποκρίνεται η οθόνη είναι ότι το tablet δεν έχει αρκετή μνήμη RAM. Τα tablet Android έχουν αρκετές δυνατότητες, για να απελευθερώσουν μνήμη, όπως να χρησιμοποιήσουν διάφορες εφαρμογές ή να καθαρίσουν την cache. Στα iPad θα πρέπει να κλείσετε τις εφαρμογές που τρέχουν στο background. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε restart στο tablet, οπότε οι περισσότερες εφαρμογές θα κλείσουν από μόνες τους.

Η οθόνη δε δουλεύει σε ένα συγκεκριμένο σημείο

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές, όπως π.χ. η Touch Screen Test, οι οποίες λειτουργούν σε tablet Android και σας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσετε σε ποιο σημείο υπάρχει πρόβλημα στην οθόνη. Έτσι, θα γνωρίζετε πού ακριβώς η απόκριση της οθόνης δεν είναι καλή, μια πληροφορία η οποία είναι χρήσιμη και για το μηχανικό που θα αναλάβει την επισκευή του tablet. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στα iPad.

Χέρια επάνω σε ένα tablet

Επισκευή tablet

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι εφικτό να διορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα και πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο τεχνικό, για να επισκευάσει την οθόνη ή τη μνήμη RAM. Αν η συσκευή είναι μέσα στην εγγύηση και δεν τίθεται θέμα σπασίματος ή γρατζουνίσματος της οθόνης (που δεν καλύπτεται από την εγγύηση), τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στην επίσημη αντιπροσωπεία.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι πολύ πιο συμφέρον οικονομικά να απευθυνθείτε στους έμπειρους τεχνικούς της TechPassion Service που θα σας επισκευάσουν το tablet άμεσα και στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.